Ništa ali logopedi


Ništa ali logopedi su bili eksperimentalni pank/rok/folk bend iz Šapca.

Sastav je nastao krajem 1992. godine, prerastanjem benda „Bunt“ u kome je bila većina originalnh članova benda, u projekat sasvim drugačije forme, a pokrenuli su ga Miodrag Jovanović Miško (vokal), Aca Cvejić Cveja (bas), Dragoljub Marković Blek (klavijature), Igor Đorić Đora (gitara), Aleksandar Stojanović Džoja (bubanj) i Darko Veljić (harmonika). Svojom neobičnom muzičkom koncepcijom u kojoj je dominirala narodnjačka harmonika i ironični tekstovi brzo su skrenuli pažnju na sebe. Nakon dve godine Aleksandar Stojanović, Igor Đorić i Aca Cvejić napuštaju bend, a u njega dolaze Dejan Stojanović Kroka (bubanj), Milan Katanić Skener (gitara) i Aleksandar Stanojević (bas). Nastupom na Gitarijadi u Zaječaru 1994. godine obezbedili su širu medijsku promociju, a osvojili su i nagradu publike.

Na debi kaseti „Ad hoc Klića“ snimili su raznorodne pesme „Pigs From Space“, „Jarmush Jim Rap“, „Janjine janjine“, „Stao sam na stone called crazy“, baveći se u tekstovima svadbama, svinjetinom, citatima iz školske lektire i stihovima na engleskom za početnike.

Na svakoj kaseti upisivali su unikatne poruke koje su razvrstavali po tematskim blokovima: prehrambeni, srpski, nacionalni, informativni, šaljivi, crtački. Na jednoj od kaseta piše: ‘Ovde smo imali – 2 puta 10 sa lukom, pola kile belog i kisele i 2 šopske (Bono Vox)“. Na koncertnoj kaseti „Groovanje“ (Vreme zabave 1995.) zastupljeni su pesmom „Janjine“ snimljenom na njihovom nastupu u Domu omladine.

Maja 1996. godine sa sastavima Svarog, Goblini i Love Hunters svirali su na kraćoj turneji po Sloveniji, ali su nastupali bez harmonikaša, što im je umanjilo scensku ubedljivost.
Prvi gitarista benda Đora danas svira u šabačkom pank bendu Skepsa kao solo gitara, Milan Miki Katanić Skener drugi gitarista benda nastavlja sa sviranjem takođe u jednom od šabačkih bendova zvanom Psi Boks(Psy Box).

1995 – Ad Hoc Klica

01 – Pigs From Space
02 – Stao Sam Na Stone Called Crazy
03 – Svadbarski Omaz Za 6 Osoba
04 – Mickey Mouse Love Song
05 – Ovce Prcaboce
06 – Ice-Cream
07 – Janjine
08 – Jarmush Jim Rap
09 – Daddy, Daddy

1998 – Vaspostavljanje

01 – Oi Sa
02 – Bora Bora
03 – Prporuse
04 – Crn Je Gavran
05 – Balada o Seriji Nerazjasnjenih Ubistava…
06 – Serbs
07 – S One Strane Duge
08 – Tonski Zapis (MKNZ, Ilirska Bistrica, Maj ’96.)
09 – Niko Do Mene
10 – Rakija, Giba…
11 – Ujacka
12 – Metal’o Plastika
13 – Sorabia Cosmo 2076.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s