Orkestar Vožd


SINGLOVI & ALBUMI

ALBUMI

1994. Tri metera somota
M. I. T. Starcevic
AK

1995. Ja nemam druge zemlje sem Srbije
AK i CD na kome su prvo i drugo izdanje

1998. Srce ne slusa razum
PGP RTS, AK i CD


Andjela
Cujes li nekad iz daljine
Djavo i vila
Dok Loznica mirno spava
Drina u mom srcu
Ja nemam Druge zemlje sem Srbije
Ja te jos uvek volim
Jelena
Lagano umirem
Lepi Tosa
Loznicanka
Loznicanko, mila moja diko
Marija, mala Grkinja
Mladi kapetane
Molitva
Negde se cuju zvona
Nije ti bez mene lako
Oprostite drugovi sviraci
Pogledaj me, nevernice
Rodjendan
Srce ne slusa razum
Stenica
Svadba
Tamara
Tri metara somota
U selu bejase…
Ulicom Srpskih vladara
Visnjicica rod rodila
Zasto se zivot zove zivot
Zoro moja, Zorice
ORKESTAR “VOŽD“

Orkestar je osnovan 1988. godine, kada su se srodne duše našle na istom zadatku: sačuvati tradiciju, sačuvati dušu i ono zrnce romantike i boemštine koje nam je potrebno da ne budemo obični, bezlični učesnici, tačnije posmatrači svega što se događa oko nas. Uvek smo skloni da kažemo: “Stara dobra vremena“ i to zvuči kao fraza, ali zaista su tada, te 1988. bila “stara dobra vremena“. Pravo vreme, pravo mesto i pravi ljudi okupljeni sa istim ciljem, vođeni “dirigentskom palicom“ starog muzičkog vuka Zorana Starčevića, pre svega prijatelja, pa onda i saradnika, stvorili su muzičku fizionomiju orkestra “VOŽD “. Naravno, nismo imali ambicije ništa novo i epohalno da uradimo, niti da promenimo svet, ali sigurno smo učinili mnogo da svoje živote učinimo vrednijim, baveći se na ovakav način muzikom. Sigurno, najveće zadovoljstvo za nas su hiljade prijateljstava širom cele naše zemlje. U mnoge domove i mnoga srca ušao je VOŽD sa svojom muzikom, izvodeći akustičnu, tzv. novogradsku, autorsku muziku. Kompozitor i aranžer svih kompozicija je Zoran Starčević, tekstove piše Miomir Samuilović, vokalni solista, koji je autor tekstova pesama koje izvode najpopularniji pevači domaće muzike, a mogu se naći u njegovoj zbirci: “Moje strofe i refreni“.  
                                                                                                                            
Do sada su objavljena tri muzička izdanja. Snimljeno je i novo izdanje 2004. koje još nije objavljeno. Muzički materijali su snimani u studiju AR-TON, ton majstor Aca Radojičić i u Digital studiju S, Zorana Starčevića u Beogradu. Orkestar “VOŽD“ je učestvovao na Banjalučkom festivalu gradske muzike, 1999. godine i na Evropskom pikniku, veče balkanske muzike, Plock-Poljska 2001. Novi materijal je takođe realizovan sa kompozitorom Zoranom Starčevićem, u njegovom studiju, sa tekstovima Miomira Samuilovića. I ovoga puta, pored novih pesama, po tradiciji, na nosaču zvuka nalaze se i dva tradicionala: “Vozila se po moru galija“ i “Dolinom se šetala“. Osim pomenutih izdanja, u prodaji se mogu naći i video izdanja muzičkih spotova za pesme: “Tri metera somota“, “Ulicom srpskih vladara“, “Svadba“ i dr. Naravno, zaštitni znak VOŽDA je stara vojvođanska pesma-bećarac “Tri metera somota“ za koju snimljen i video spot koji je postigao ogroman uspeh i nebrojeno puta bio emitovan na televizijskim stanicama u celoj zemlji i VOŽDU praktično otvorio put do publike koja podržava ovaj muzički stil.

Orkestar “VOŽD“ čine:

Samuilović Miomir, vokalni solista i vođa orkestra
Tošić Zoran, violina
Panić Zoran, bas prim
Kuntić Zoran, akustična gitara
Lukić Milan, kontrabas-bas gitara
Đokić Dragan, harmonika
Jovičić Dejan, udaraljke i vokal

Svetomir Tešmanović poslednjih godina nije aktivni član orkestra “VOŽD“, ali je svirajući kontrabas dugo godina  i kao autor “Lozničanke“, dao veliki doprinos muzičkom izrazu orkestra.

Pišite:
Orkestar “VOŽD“
ul. Jovana Cvijića 4
15300 Loznica

~~~

Svojim novim snimcima, osokoljen i osvežen iskusnim i nadahnutim Zoranom Starčevićem, “VOŽD“ je ponudio lepe muzičke darove, etiku i ukus koji će biti melem svim istinskim zaljubljenicima ovakvog  uzičkog pisma. “Voždovci“ danas, kao retko koji orkestar žive za muziku, tražeći u ovom teškom vremenu onu iskru lepote koja izvire iz srca čistih i časnih ljudi.
mr. Svetislav Božić, prof. FMU u Beogradu

http://www.starcevic.co.yu/vozd.htm


Tri metera somota
http://www.esnips.com/doc/2ac66000-a14c-4a64-babc-e1b0c6cea8a9/Vozd—Tri-metera-somota-SMF

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s